obqvabg.com

Vit. C 20 табл. х 200 мг

Нов продукт

Поръчан 729 пъти / в момента 64 потребители разглеждат този продукт

С покупката на този продукт, можете да съберете до 6 точки за лоялност. Общо за количката Ви 6 точки за лоялност това може да бъде конвертирано във ваучер за 0.12 лв.


3.80 лв

-0.20 лв

4.00 лв

Повече информация

Най-вкусното витамин C от CNL Nutrition дъвчащи таблетки

Тази вкусна, дъвчаща форма на Витамин C е мощен антиоксидант, който подсилва имунната система, помага за премахването на токсините и ускорява растежа и възстановяването на клетките. Също спомага за здрави зъби, кости и венци. Всяка таблетка комбинира най-доброто от витамин C с вкус на портокал и вкусни горски плодове .

Още за продукта

Витамин C за дъвчене с вкус на портокал спомага за здрави капиляри, венци, зъби, и подпомага абсорбцията на желязо в организма. Той помага за зарастване на рани и счупени кости и, чрез по-доброто усвояване на желязо от червата, помага за лечение на анемия. Витамин C играе роля в образуването на колаген в съединителната тъкан и допринася за производството на хемоглобин и червени кръвни клетки в костния мозък.

Витамин C е може би най-известен със своята роля за засилване на имунната система с което помага да се предпазим от вирусни и бактериални инфекции. Препоръчва се при настинка.

Ползата от витамин С  от CNL Nutrition при спортуващи

За занимаващите се с фитнес витамин С е от жизненоважно значение за поддържане на съединителната тъкан на костите в добро състояние.

Без витамин С е невъзможен синтезът на колаген, който е основен протеин за изграждането на съединителната тъкан. Приема на нужните дози от витамин С спомага за по-бързо заздравяване на рани по кожата и за поддържането й в добро състояние.

Освен това витамин С участва в усвояването на калция, от което става ясно, че спомага за формирането на костите, растеж и навременно и безпроблемно зарастване при счупване.

Всички ние сме чували и знаем за изключителната важност на сърдечно-съдовата система. Но е добре да знаем за благотворното влияние на витамина върху сърцето и кръвоносните съдове.

При проведени изследвания на хора, прекарали инфаркт е забелязано, че белите кръвни телца пренасят витамин С от други части на тялото към сърцето, като по този начин се подпомага възстановяването на увредените клетки на сърдечния мускул.

Съществува обратнопропорционална връзка между кръвното налягане и витамин С - т.е., колкото по-малко от жизненоважното вещество, толкова по-високо налягане.

Жизненоважен е за хора, които страдат от алергии. Също така при комбинация с витамин В1 и аминокиселината цистеин може да предотврати увреждащи действия от страна на формалин, формалдехид и ацеталдехид.

Витамин С противодейства на други токсични и ракообразуващи процеси в тялото.

Такива се предизвикват от цигарен дим, никотин, автомобилни газове, тежки метали... все неща, на които сме подложени в нашето ежедневие.

Научни изследвания показват, че кръвта на пушачи и алкохолици съдържа средно 20 до 40 % по-малко витамин С.

Причината за това е, че резервите от витамина постоянно се изтощават от посочените агресивни влияния.

Ако не се набавя ежедневно и в нужните количества, това може да доведе до множество трайни вреди.

Най-вкусното витамин С дъвчащи таблетки или аскорбинова киселина изпълнява множество важни функции в човешкия организъм.

Той увеличава значително усвояването на желязо (Fe), участва в образуването на костите, зъбите и тъканите.

Значителна роля има при заздравяването на рани, поддържа еластичността на кожата, необходим е за производството на стресовите хормони, подобрява устойчивостта към инфекции, помага при високо кръвно налягане.

Забавя стареенето
Витамин С участва в синтеза на колагена и затова е една от любимите съставки в козметичните лаборатории, в които се произвеждат средства за поддържане еластичността на кожата и за борба с бръчките.

Колагенът е необходим не само за красотата на кожата. Намаленото количество на колагеновите влакна в стените на съдовете води до кръвоизливи, а недостигът му в тъканта на скелета води до разрушаване на костите.

Засиленото образуване на колагена води до бързото зарастване на рани, а при дефицит на витамин С този процес протича много бавно


Укрепва имунитета
Аскорбиновата киселина участва в обмена на някои аминокиселини, подпомага образуването на хормоните норадреналин, серотонин, а също и на един специален белтък, който има пряко отношение към имунитета. Освен това витамин С влияе на качеството на кръвта. На първо място, наличието на аскорбинова киселина в кръвта оказва защитно действие върху хемоглобина, възпрепятства неговото окисление.

Витамин С съдейства и за поддържане на резервите от желязо в организма, като превръща тривалентното желязо в двувалентно, което се усовява значително по-лесно.

Витамин С също така участва в обмена на холестерола и нормализира нивата му в кръвта


Дозировка: 1-2 таблетки дневно. Може да се сдъвче или да се остави да се разтвори в устата.

Съдържание: Витамин C 200mg, стевия, стеаринова киселина, магнезиев стеарат, натурални аромати. Не съдържа изкуствени оцветители, ароматизатори и консерванти.


Отзиви

Напишете отзив

Vit. C  20 табл. х 200 мг

Vit. C 20 табл. х 200 мг

В следната категория има още 30 продукта: